Over de portretten

Hoe veel foto’s heb jij van je vader en jezelf? Hoe vaak zie je een vader en zijn volwassen kinderen samen op de foto zonder anderen erbij? 

Wij willen het beeld van een vader en zijn kinderen(15+)  eren door gratis na elke voorstelling, tijdens het eten, de mogelijk te bieden aan de vaders om met je kind(eren) een portret te laten nemen in onze mobiele fotostudio. Je krijgt onmiddellijk je foto mee in een mooi kadertje en je kan als je wilt hem zelf digitaal opgestuurd krijgen. Op die manier werken wij aan een groeiende portretreeks en hopen we actief bij te dragen aan de sensibilisering van het vader/kind beeld.

 

Het idee van de portretreeks is ontstaan tijdens een vorig project van Lucas De Man uit 2011 getiteld: Project HI waarbij Lucas aan Leen Braspenning had gevraagd een portretreeks te maken van vaders en hun kinderen in Amsterdam ZuidOost. Deze portretten hingen een maand lang als tentoonstelling in het CBK ZuidOost, en als posters in de metrostations op lijn 51 en werden als prentkaarten verdeeld over de hele stad.

Er kwamen zoveel positieve reacties en zoveel vragen van vaders en kinderen van allerlei leeftijden dat we besloten om de reeks verder te zetten en uit te breiden tijdens dinner with dad.